Filosofin

Ett intresse för lärande

Vi vet hur tufft det kan vara när man inte får rätt förutsättningar i sin skolgång. Vi vet hur det känns att sitta på en lektion där man upplever känslan av att information kommer in genom höger öra och åker ut genom vänster. Vi vet hur frustrerande det kan vara när man verkligen försöker lära sig något men konstant påminns av facit att man gjort fel. Tro oss, vi har känt denna känsla många gånger och känner den fortfarande ibland. 

Samtidigt som vi känner till svårigheterna vet vi även lösningarna på problemet. Oftast är de betydligt närmare och enklare än ni tror. En omformulering och anpassning till ungdomligt språk är ofta tillräckligt för att poletten ska falla på plats och du ska känna den betryggande ahaa-upplevelsen. Bara genom att gå från den frustrerande känslan av att inte förstå till att faktiskt börja förstå sätter dig i ett momentum och ett flow som i stunder får dig att känna dig ostoppbar. Detta gör dig betydligt mer mottaglig för information samtidig som det bidrar till att höja ditt intresse i ämnet.

FramtidNu är skapat av ungdomar – för ungdomar. Vi strävar efter att fungera som en bro mellan känslan av förtvivlan och hopp. Ungdomar emellan vet vi var svårigheterna ofta ligger och kan kommunicera på samma språk.

Vi kan med stolthet rekommendera alla våra undervisare. Alla undervisare har gått igenom våra prövningar och har det som krävs för att hjälpa just dig. Vi anställer inte vem som helst. Vi efterfrågar höga studiebetyg såväl som en positiv inställning och en pedagogisk förmåga att lära ut. Det är en sak att lära sig något själv och en helt annan sak lära ut det till någon annan. Ditt val av undervisare behöver inte vara svårt. Vem du än väljer litar vi på att du kommer bli nöjd.

Elis Hodzic - VD , grundare och undervisare